آدامس های مفید برای دندان

آدامس‌های مفید برای دندان، کدام‌اند؟ مصرف آدامس چه تأثیری روی دندان‌ها، دارد؟ آیا می‌توان از آدامس به‌جای مسواک استفاده کرد؟ و… . اینجا در مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی‌زاده در اصفهان، در خصوص آدامس‌های مفید برای دندان و سؤالات مختلف دیگر در این زمینه، پاسخ می‌دهیم.

جویدن آدامس می‌تواند روی سلامت دهان و دندان‌ها، تأثیر مثبت و تأثیر منفی، داشته باشد. درصورتی‌که شما عادت به جویدن آدامس دارید، خواندن این مقاله برایتان خالی‌ازلطف نخواهد بود.

انواع آدامس‌ها

درگذشته چون چیزی به نام آدامس بدون قند وجود نداشت، آدامس‌ها مخرب بودند و باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شدند؛ اما امروزه آدامس‌های بدون قند تولید می‌شوند که محبوبیت خاص خودشان را دارند.

انواع آدامس | مرکز دندان پزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده در اصفهان

آدامس بدون قند

در ترکیب آدامس‌های بدون قند از شیرین‌کننده‌هایی به نام آسپارتام، زایلیتول، مانیتول و سوربیتول استفاده می‌شود و چون در ترکیب این‌ها از شکر استفاده نشده، این قندها، اثر ضدپوسیدگی دارند.

اثرات آدامس جویدن، برای سلامت دهان و دندان

۱) کاهش بوی بد دهان

آدامس به علت تحریک و افزایش بزاق و اثر شویندگی بیشتر و وجود طعم‌دهنده‌های مختلف در ترکیباتش، می‌تواند باعث خوش‌بو شدن محیط دهان و کاهش بوی بد یا هالیتوزیس گردد.

۲) جلوگیری از پوسیدگی دندان:

اگر آدامسی که استفاده می‌کنید، واقعاً بدون قند بوده و از شیرین‌کننده‌های مضر در تولیدش استفاده نکرده باشند، می‌تواند اثر ضدپوسیدگی داشته باشد. اگر در هر روز و بعد از میل غذا، تا ۲۰ دقیقه آدامس بدون قند بجوید، در کاهش احتمال پوسیدگی دندان‌ها بسیار تأثیر دارد.

۳) افزایش ترشح بزاق دهان

جویدن آدامس، ترشح بزاق را تحریک کرده و افزایش ترشح بزاق، باعث خودشویی محیط دهان می‌شود.

۴) کاهش اسیدیته دهان

ازآنجایی‌که تأثیر آدامس بر روی دندان‌ها، به علت افزایش ترشح بزاق است (تا ۱۰ برابر ترشح بزاق را بیشتر می‌کند)، در نتیجه اسیدیتهٔ محیط دهان کمتر شده و این باعث خودشویی محیط دهان می‌گردد.

این‌ها تأثیرات مثبت جویدن آدامس روی سلامت دهان و دندان بود. حال به تأثیرات منفی جویدن آدامس می‌پردازیم.

تأثیرات منفی جویدن آدامس

اثرات منفی آدامس | مطب لمینت دندان اصفهان

 پوسیدگی دندان

آدامس‌های معمولی چون حاوی قند و شکر هستند و قند توسط باکتری‌ها به اسید تبدیل می‌شود، این اسید باعث حل‌شدن مینای دندان، تولید حفره و در نهایت ایجاد پوسیدگی می‌گردد.

آزادشدن جیوه در دهان

عده‌ای از متخصصین معتقدند جویدن آدامس، باعث آزادسازی جیوه در محیط دهان می‌شود. اگر دندان ترمیم شده با آمالگام دارید، زیاد آدامس نجوید. چون باعث آزادشدن جیوه از سطح آمالگام و مسمومیت می‌گردد.

آسیب به مفصل فک

در هنگام جویدن آدامس، توازن فعالیت ماهیچه‌ها به‌هم‌خورده، باعث اختلال در فعالیت مفاصل فک شده و به‌مرورزمان مفصل فک دچار آسیب و تحلیل می‌شود.

آیا جویدن آدامس، جایگزینی برای مسواک است یا خیر؟

آدامس هرگز جایگزین مسواک و نخ دندان و سایر روش‌های مراقبتی نمی‌باشد. گاهی آدامس‌ها خود باعث پوسیدگی نیز می‌شوند. فقط در صورتی آدامس باعث پوسیدگی نمی‌شود که از شیرین‌کننده‌های ضدپوسیدگی مثل زایلیتول، در ترکیباتش استفاده شود.

پس فراموش نکنید همهٔ انواع آدامس‌ها، حاوی شیرین‌کننده هستند. در آدامس‌های قدیمی از شکر برای شیرین‌کردن استفاده می‌کردند که باعث کلسیم زدایی از مینای دندان و ایجاد حفره و پوسیدگی می‌شد.

اگرچه آدامس‌های بدون قند کمتر از آدامس‌های شیرین مضرند بااین‌حال نتیجهٔ افراط در مصرف آن‌ها نیز مثبت نبوده و آن‌ها نیز می‌تواند تأثیرات منفی داشته باشند. پس در کل مصرف آدامس را به حداقل رسانده و حتماً از آدامس‌های جدید استفاده کنید.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست