مشکلات و عوارض کامپوزیت دندان

در این مقاله از سایت دکتر کاظمی زاده، متخصص دندان پزشکی اصفهان، به عوارض و مشکلات شایع کامپوزیت دندان می پردازیم.
با ما همراه باشید…

در خصوص عوارض کامپوزیت دندان سوالات زیادی از مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده در اصفهان، پرسیده می شود. در ادامه این مطب سعی کردیم در این خصوص، مواردی را بیان کنیم؛ با ما همراه باشید.

تماس با ما | شماره واتساپ مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده
کامپوزیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ماده‌ای با بیس رزینی است که هم برای ترمیم‌های همرنگ دندان و هم برای درمان‌های زیبایی که به آن کامپوزیت ونیر گفته می‌شود، استفاده می‌شود. توسط درمانهای زیبایی کامپوزیتی، بسیاری از نواقص دندان، مانند نامنظمی ‌های خفیف دندانی، فاصله‌ی بین دندان ها، طول کوتاه دندان و…. را می‌توان برطرف کرد.
کامپوزیت ونیر مزایای زیادی دارد که شامل درمان سریع، تراش کمتر دندان پایه، قیمت کمترو نداشتن مراحل لابراتواری می‌باشد. کامپوزیت دندان در کنار مزایا، مشکلات و عوارض خاص خودش را نیز دارد.

کانال اینستاگرام مرکز دندانپزشکی دکتر کاظمی زاده | مرکز دندانپزشکی تخصصی دکتر سپیده کاظمی زاده

عوارض و نواقص کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان نیز نسبت به سایر روش های درمانی مانند لمینت دندان نواقصی دارد که در زیر به برخی از رایج ترین نواقص کامپوزیت می پردازیم:

تغییر رنگ

یکی از مهم ترین مشکلات و معضلات کامپوزیت ونیر تغییر رنگی است که ایجاد می‌شود. کامپوزیت دندان به علت وجود بیس رزین، وقتی به آن نور آبی تابانده می‌شود، منقبض می گردد. این موجب می شود که مابین دندان و کامپوزیت، درزهای میکروسکوپی ایجاد شده و به مرور زمان دچار تغییر رنگ گردد.

طول عمر و دوام کمتر آن

دوام کامپوزیت دندان | مرکز دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی دکتر سپیده کاظمی زاده

دوام کامپوزیت دندان تقریباً نصف لمینت سرامیکی است و بعد از 5 تا 10 سال باید تعویض شود. علت آن هم این است که بعد از این مدت دچار تغییر رنگ شده و شفافیت و زیبایی اولیه را ندارد. استحکام کامپوزیت نسبت به سایر درمان های مشابه مانند لمینت دندان، کمتر است؛ لذا بیمار باید بیشتر در هنگام خوردن غذاهای سفت و سخت مراقبت باشد. همچنین احتمال لب پریدگی کامپوزیت دندان نسبت به لمینت های سرامیکی بیشتر است. البته ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که لمینت های سرامیکی قیمت بسیار بیشتری از کامپوزیت دندان دارند.

قیمت کامپوزیت دندان اصفهان

حساس شدن دندان ها نسبت به تغییرات حرارتی

یکی از رایج ترین عوارض کامپوزیت دندان این است که دندان ها نسبت به گرما و سرما حساس می‌شوند. از جمله علل این حساسیت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- میزان تراش زیاد دندان پایه

برای رفع این مشکلات، حتماً باید به دندان پزشک مراجعه کنید، تا ابتدا تشخیص صحیح داده شده و سپس برای رفع پوسیدگی و برطرف کردن دلایل حساسیت، اقدام لازم را به عمل آورد.

التهاب لثه

در صورتی که کامپوزیت ونیر به صورت اصولی انجام نشود و در قسمت اتصال دندان به لثه (ناحیه طوق دندان)، ضخامت کامپوزیت زیاد باشد؛ می‌تواند به لثه‌ آسیب وارد کرده و منجر به التهاب، قرمزی، بوی بد دهان و در نهایت عفونت لثه‌ها شود.

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت دندان | مرکز زیبایی دندان دکتر کاظمی زادهدر صورتی که مراحل درمان به درستی انجام نشده و بیمار بهداشت دندان را به صورت صحیح رعایت نکند، دندان زیر کامپوزیت مستعد پوسیدگی می‌شود. پس قرار دادن صحیح و اصولی کامپوزیت بسیار حائز اهمیت است؛ چون نصب نامناسب کامپوزیت می‌تواند فضای لازم برای رشد باکتری‌ها و ایجادپلاک دندان را فراهم کرده و منجر به پوسیدگی دندان زیرین ‌شود.

بوی بد دهان

یکی از سؤالات رایج مراجعین که در جلسه‌ی مشاوره برای درمان کامپوزیت از دندان پزشک می‌پرسند؛ این است که آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می‌شود؟
علت های بوی بد دهان، بعد از نصب و قرار دادن ونیر کامپوزیت، می‌تواند به یکی از موارد زیر مربوط شود:

• گیر کردن غذا: اگر مواد غذایی در لابه‌لایدندان ها گیر کند باعث تجمع باکتری و پلاک می‌شود.
• مسواک نزدن و عدم استفاده از نخ دندان
• مصرف دخانیات و سیگار کشیدن
• بیماری لثه(پریودنتال)
• عدم نصب صحیح کامپوزیت

بیرون زدگی زیاد دندانی و بیرون زده شدن لب‌ها:

اگر انتخاب کیس درمانی به صورت صحیح انجام نشده و برای فردی با فرم دندان و فک بیرون زده، درمان کامپوزیت انجام شود، این بیرون زدگی بیشتر می‌شود. اگر ضخامت کامپوزیت روی دندان ها زیاد باشد نیز دندان ها جلوه‌ی خوبی پیدا نمی‌کنند و گاهی فرد، مشکل تکلم نیز پیدا می‌کند.

تماس با ما | مرکز دندان پزشکی دکتر سپیده کاظمی زاده

عوارض تراشیدن زیاد دندان ها قبل از قرار دادن کامپوزیت:

اغلب افرادی که به مطب‌های دندان‌پزشکی زیبایی مراجعه می‌کنند، نگران میزان تراشیده شدن دندان های خودشان هستند و دوست دارند دندان ها به مقدار بسیار کم تراشیده شوند.

تراشیدن زیاد باعث حساسیت دندانی، افزایش ریسک پوسیدگی و آسیب و التهاب به پالپ (عصب) دندان می‌شود.

تماس با ما | کانال آپارات مرکز تخصصی دندان دکتر کاظمی زاده در اصفهان

کلام آخر با دیدی کلی درباره عوارض کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت دندان از جمله درمان های پرطرفدار دندانپزشکی محسوب می شود. این درمان با توجه به مزیت های فرآوان خود، عوارضی نیز دارد که در این مقاله از سایت دکتر سپیده کاظمی زاده، متخصص دندانپزشکی زیبایی در اصفهان،  به تعدادی از آن ها اشاره کردیم. شما همراهان عزیز میتوانید جهت انجام درمان های ونیر کامپوزیت در اصفهان و لمینیت سرامیکی  دندان در اصفهان، با ما در تماس باشید.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست