بعد از کامپوزیت چه غذاهایی می توان خورد؟

بعد از کامپوزیت دندان چه غذاهایی می‌توان مصرف کرد اینجا در مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی‌زاده از متخصصین برتر دندانپزشکی زیبایی و کامپوزیت دندان اصفهان در خصوص این سوال پاسخ می‌دهیم؛ با ما همراه باشید…

بعد از درمان ونیر کامپوزیت در مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده در اصفهان، نکات مهمی در خصوص مصرف مواد غذایی، در جهت حفظ کیفیت درمان زیبایی، به شما بیمار عزیز، توضیح داده خواهد شد.

این مطلب چکیده ای از موارد مهم مصرف غذا در درمان های ونیر کامپوزیت در اصفهان است .کامپوزیت ونیر یکی از روشهای پرطرفدار جهت پوشاندن عیوب ظاهری دندان و مرتب کردن و زیبا نشان دادن و جذاب کردن لبخند، به شمار می رود.

تماس با ما | شماره واتساپ مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده

یکی از مهمترین کارهایی که باید بعد از انجام درمان کامپوزیت انجام دهید توجه و مراقبت نسبت به رژیم غذایی و نحوه ی غذا خوردن است. در صورت مراقبت صحیح، می توان عمر کامپوزیت را افزایش داد و برعکس، در صورتیکه از کامپوزیت محافظت نشود خیلی زود، درمان با شکست مواجه خواهد شد.

کامپوزیت دندان در اصفهان

بعد از کامپوزیت دندان چه غذایی بخوریم؟

بعد از آماده سازی دندان پایه، به منظور فرم دهی حالت دندان و رفع عیوب ظاهری، دندانپزشک چسبهای مخصوص کامپوزیت را روی دندان، به صورت لایه لایه، قرار می دهد و می چسباند.

کانال اینستاگرام مرکز دندانپزشکی دکتر کاظمی زاده | مرکز دندانپزشکی تخصصی دکتر سپیده کاظمی زاده

سپس بعد از اتمام درمان، نحوه ی مراقبت و لیست غذاهایی که بیمار بعد از انجام کامپوزیت نباید مصرف کند، به او داده می شود.

غذاهای مناسب کامپوزیت

غذاهایی که بعد از انجام کامپوزیت، مخصوصاً در 48 ساعت اولیه بیمار می تواند مصرف کند، باید غذاهایی باشد که تولید رنگ نکند و سفت و سخت نباشد که باعث شکستن و لب پریدگی کامپوزیت شود.

غذاهایی مثل مرغ پخته، ماکارانی، برنج، ماهی، گوشت پخته و سوپ، مناسب هستند.

در 48 ساعت اولیه بعد از اتمام درمان کامپوزیت، چون هنوز ستینگ یا سفت شدن نهایی کامپوزیت تمام نشده است، کامپوزیت خیلی مستعد رنگ پذیری است؛ لذا، در این مدت زمان، از مصرف هر گونه نوشابه، آب میوه های رنگی، چای، قهوه، نسکافه و سیگار بهتر است اجتناب شود.

تماس با ما | کانال آپارات مرکز تخصصی دندان دکتر کاظمی زاده در اصفهان

جویدن مواد غذایی برای کامپوزیت هیچ مشکلی ایجاد نمی کند؛ ولی مصرف غذاهای سفت و سخت مثل آجیل ها، می تواند باعث شکست کامپوزیت گردد.
غذاهای نرم مثل تخم مرغ، سیب زمینی پخته، میوه هایی مثل موز، هلو و نان نرم، بلافاصله بعد از درمان کامپوزیت، توصیه می شود؛ چون، به علت مراحل درمان، لثه ها نیز ملتهب شده اند و مصرف غذاهای نرم برای بیمار راحت تر است.

مصرف مکرر آب

مصرف آب بعد از کامپوزیت دندان | کامپوزیت دندان دکتر سپیده کاظمی زاده در اصفهان

یکی از مهمترین توصیه های دندانپزشکان به بیماران، بعد از اتمام جلسات این است که حتماً آب زیاد بنوشند. آب نه تنها باعث می شود که خوراکی های باقیمانده ی بین دندانها شسته شود، بلکه باعث کاهش محیط اسیدی در دهان، کاهش احتمال پوسیدگی و کاهش احتمال رنگ پذیری کامپوزیت بعد از مصرف چای، قهوه و … می شود.
آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می‌شود؟

پس اگر جزء افرادی هستید که چای زیاد می نوشند، حتماً بعد از مصرف چای، کمی آب داخل دهانتان بچرخانید یا آب بنوشید که این مصرف چای باعث تولید استن و رنگ روی کامپوزیت نشود.

آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می شود؟

بعد از کامپوزیت دندان کدام مواد غذایی را  نخوریم؟

از آنجائیکه برای انجام این درمان، وقت و هزینه ی زیادی صرف کرده اید، توجه ویژه به نحوه ی مراقبت و مصرف مواد غذایی آسیب رسان به درمان، حائز اهمیت است.

1. مواد غذایی که تولید رنگ می کنند

هرچه شما مصرف مواد غذایی رنگدانه دار را به حداقل برسانید، کامپوزیت شما در مقابل تغییر رنگ مقاوم تر می شود و ظاهر زیبایش، بیشتر حفظ می شود.
مواد غذایی که ایجاد رنگ هم روی دندانها و هم روی کامپوزیت می کنند، به شرح زیر است :

قهوه، چای سیاه، سس قرمز، توت فرنگی، زعفران

در صورت مصرف مواد غذایی رنگدانه دار، بهتر است بلافاصله دهان و دندان ها را یا مسواک بزنید یا حداقل با آب بشویید. در صورتیکه نی در دسترس دارید بهتر است آب را با نی میل کنید.

2. مواد غذایی با PH اسیدی

مواد غذایی اسیدی با تخریب باند یا چسب، اتصال بین کامپوزیت و دندان را ضعیف می کنند و باعث کاهش طول عمر کامپوزیت می شوند؛ این مواد عبارت اند از:

لیمو ترش، نوشیدنی های الکلی، آناناس، گوجه فرنگی، دهانشویه های حاوی الکل، پرتقال و نوشابه

3. مواد غذایی سفت

مواد غذایی سفت، سبب لب پر شدن یا شکستگی کامپوزیت می شوند.
سعی کنید تا مصرف سیب، آجیل، هویج، مواد غذایی دارای استخوان مثل جوجه کباب و جویدن یخ را به حداقل برسانید.

4. مواد غذایی چسبنده

هر ماده غذایی که به دندان طبیعی صدمه بزند، برای کامپوزیت ها نیز بد خواهد بود؛ مثلاً شکلات، تافی، آبنبات، کارامل، آدامس و موادی از این قبیل هم بایستی با احتیاط مصرف شود.

دندانپزشکی زیبایی اصفهان | مطب دکتر سپیده کاظمی زاده

5. برخی عادات اشتباه

برخی از عادتهای اشتباه، می تواند به کامپوزیت آسیب وارد کند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:
باز کردن کیسه با دندان، شکستن آجیل با دندان، جویدن ناخن، جویدن یخ، دندان قروچه، جویدن سر مداد یا خودکار، سوزن بین دندانها گذاشتن و مصرف سیگار

لطفاً از دندانهایتان به عنوان ابزار برای باز کردن یا شکستن استفاده نکنید.

تا چند ساعت بعد از انجام درمان کامپوزیت، نباید چیزی خورد؟

بهتر است از مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های تیره رنگ تا 48 ساعت بعد از انجام درمان، جلوگیری به عمل آید و بعد از 48 ساعت نیز مصرف آنها به حداقل برسد.
از گاز زدن و جویدن غذاهای سفت، مخصوصاً 48 ساعت اول، پرهیز شود.

سن مناسب کامپوزیت دندان

در کل بلافاصله بعد از درمان، شما می توانید مصرف مواد غذایی نرم و بدون رنگ را شروع کنید. چون کامپوزیت توسط نور آبی، همان موقع سفت می شود ولی ستینگ نهایی آن تا 48 ساعت بعد کامل می گردد؛ لذا احتیاط و مراقبت در طول این 48 ساعت اولیه را بسیار جدی بگیرید.

جهت انجام ونیر کامپوزیت در اصفهان، در مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده، میتوانید به صورت آنلاین یا حضوری، با ما در ارتباط باشید.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست