انواع کامپوزیت دندان (بهترین نوع کامپوزیت + مراحل انجام آن)

در این مقاله از سایت رسمی دکتر سپیده کاظمی زاده در اصفهان، درباره انواع کامپوزیت دندانگ (بهترین نوع کامپوزیت + مراحل انجام آن)، اطلاعات کامل و جامعی را در اختیار شما همراهان عزیز قرار می دهیم. همچنین در خصوص مراحل انجام کامپوزیت دندان در مطب دکتر کاظمی زاده، متخصص دندانپزشکی زیبایی اصفهان، صحبت می کنیم. با ما همراه باشید…

کامپوزیت دندان در اصفهان، یکی از تکنیک‌های پرطرف‌دار در دندانپزشکی زیبایی و اصلاح فرم دندان‌های نامرتب، شکسته، لب‌پریده، و تغییر رنگ داده شده می‌باشد که در مرکز تخصصی دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی‌زاده در اصفهان انجام می‌شود.
انواع کامپوزیت دندان، میزان استحکام و مقاومت به شکست و میزان رنگ‌پذیری متفاوتی دارند؛ پس اگر قصد انجام این درمان زیبایی را دارید تا حدی باید راجع به انواع آن، بهترین نوع و مراحل انجام درمان، آگاهی و شناخت داشته باشید. در این مقاله سعی بر این است که شما را با این ماده و انواع آن و مراحل کار آشنا کنیم.

تماس با ما | شماره واتساپ مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده

انواع کامپوزیت از جهت اندازه ذرات:

کامپوزیت ماده‌ای است که یک ماتریکس رزینی دارد که داخل این ماتریکس رزینی، فیلر وجود دارد. فیلرها همان ذرات پرکننده  هستند که بر اساس سایز آنها، کامپوزیت‌ها به  دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

کامپوزیت‌های ماکرو فیل یا درشت‌دانه

اینها اولین کامپوزیت‌هایی بودند که در اوایل دهه 1960، وارد بازار شدند و چون ذرات درشت و رنگ پذیری زیادی دارند در حال حاضر استفاده نمی‌شوند. کامپوزیت‌های ماکروفیل عموماً حاوی 75 یا 80 درصد وزنی، فیلر معدنی هستند. همچنین به علت درشتی ذرات، ظاهر آنها ناصاف بوده و با سرعت بیشتری تغییر رنگ می‌دهند و میزان سایش آنها در نواحی تماس با دندان مقابل، زیاد می‌باشد.

کانال اینستاگرام مرکز دندانپزشکی دکتر کاظمی زاده | مرکز دندانپزشکی تخصصی دکتر سپیده کاظمی زاده

کامپوزیت‌های میکرو فیل یا دانه‌ریز

در این مدل کامپوزیت‌ها، سایز و میزان ذرات پرکننده، کاهش پیدا کرد و چون ظاهر آنها صاف و یکدست است، ظاهر طبیعی خوبی داشته و رنگ‌پذیری آنها بسیار کمتر از ماکرو فیل می‌باشد. همچنین ازآنجائی‌که میزان فیلر در آنها کمتر از نوع قبلی است، استحکام و مقاومت کمتری در برابر سایش و انقباض پلیمریزاسیون (polymerization) بیشتری هستند.

کامپوزیت‌های نانو فیلد

جدیدترین نوع کامپوزیت‌ها بوده و برای اینکه تاحدامکان با دندان مطابقت داشته باشند، ذرات نانو وارد این کامپوزیت‌ها شده و به دلیل گلیز سطحی و پالیش پذیری بالایی که دارند کیفیتی عالی از زیبایی را خواهند داشت.
قیمت کامپوزیت دندان اصفهان

کامپوزیت‌های هیبرید

کامپوزیت‌های هیبرید، از مخلوطی از ذرات یا فیلرها با سایزهای مختلف، ساخته شده‌اند. اینها دقیقاً برعکس کامپوزیت‌های میکرو فیلد هستند؛ یعنی استحکام بالا و مقاومت در برابر نیروهای جویدن داشته و پالیش پذیری  مناسبی ندارند. این نوع کامپوزیت‌ها بیشتر برای ترمیم در نواحی خلفی یا برای ترمیم دندانی که درمان ریشه شده است و نیاز به بیلداپ و بازسازی دارد، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

طبقه‌بندی کامپوزیت‌ها بر اساس قوام آنها:

کامپوزیت‌ها، نه‌تنها بر اساس سایز ذرات فیلر تقسیم‌بندی می‌شوند؛ بلکه قوام آنها نیز در طبقه‌بندی آنها مؤثر است:

تماس با ما | کانال آپارات مرکز تخصصی دندان دکتر کاظمی زاده در اصفهان

کامپوزیت‌های سیال یا Flowable

کامپوزیت‌های فلوابل، کامپوزیت‌هایی هستند که سیالیت بالایی دارند و برای ترمیم‌های سرویکال یا طوق دندان و برای بستن شیارهای دندان (پیت و فیشورسیلانت) جهت کاهش پوسیدگی، برای ترمیم حفراتی که عمق و وسعت کمی دارند، استفاده می‌شوند.
آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می‌شود؟

کامپوزیت‌های قابل تراکم یا packable

این کامپوزیت‌ها قابلیت فشرده‌شدن دارند و معمولاً در حفرات دندان‌های خلفی استفاده می‌شوند، این کامپوزیت‌ها استحکام مناسبی در مقابل نیروهای اکلوزالی دارند.

طبقه‌بندی کامپوزیت‌ها بر اساس محل کاربرد آنها:

کامپوزیت‌های قدامی

کامپوزیت‌هایی هستند که به دو منظور استفاده می‌شوند:
1- جهت انجام ترمیم
2- به منظور درمان‌های زیبایی مثل کامپوزیت ونیر و بستن فواصل بین‌دندانی
این کامپوزیت‌ها مخصوص دندان‌های قدامی هستند؛ چون درخشش و جلای زیبایی داشته و تنوع زیاد در رنگ و شفافیت دارند.

کامپوزیت‌های خلفی

این کامپوزیت‌ها، مقاومت و استحکام بالایی دارند و برای ترمیم دندان‌های خلفی استفاده می‌شوند. از خصوصیات بارز آنها، می‌توان به مقاومت در برابر سایش و مقاومت در برابر نیروهای حاصل از جویدن یادکرد.

کامپوزیت های خلفی | مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده در اصفهان

کامپوزیت‌های یونیورسال Universal

این کامپوزیت‌ها ترکیبی از هر دو ویژگی استحکام و زیبایی را دارا هستند؛ یعنی پالیش پذیری آنها در حدی است که درخشش و زیبایی مناسبی برای استفاده در دندان‌های قدامی دارند. همچنین استحکام و مقاومت در برابر سایش این کامپوزیت‌ها جهت استفاده در دندان‌های خلفی بالا است.

کدام کامپوزیت‌ها برای چه درمانی مناسب است؟

در درمان‌های زیبایی مثل کامپوزیت ونیر و بستن فاصلة بین‌دندانی که در آن‌ها زیبایی برای ما حرف اول را می‌زند، کامپوزیت‌های میکرو فیل و نانو فیل استفاده می‌شود. در موارد دیگر در جایی که نیاز است کامپوزیت استحکام بالاتری داشته باشد و دوام و ماندگاری حائز اهمیت است، کامپوزیت‌های میکرو هیبرید گزینه مناسب‌تری هستند.
اصلاح فاصله بین دندان ها با لمینت

مراحل انجام درمان‌های کامپوزیتی:

به طور معمول برای قراردادن کامپوزیت دندان و نصب آن، برای هر فک یا حدود 8 تا 10 دندان، توسط دکتر سپیده کاظمی زاده، متخصص دندانپزشک زیبایی در اصفهان، حدوداً یک جلسه 4 ساعته، وقت لازم است. پس از مراحل اولیه مشاوره و معاینه، انتخاب رنگ و فرم دندان‌ها و بررسی عکس‌های رادیولوژی، پوسیدگی‌ها و بیماری‌های لثه، ابتدا دندان‌ها را آماده‌سازی می‌کنیم. این آماده‌سازی برای برقراری پیوند و اتصال محکم بین دندان و کامپوزیت می‌باشد که از یک تراش جزئی آغاز می‌شود؛ این تراش کمتر از میزان تراش برای درمان لامینیت سرامیکی می‌باشد.
لمینیت سرامیکی  دندان در اصفهان

مراحل قرار دادن کامپوزیت دندان | مطب دکتر سپیده کاظمی زاده در اصفهانسپس سطح دندان توسط اسید فسفریک 30 الی 40 درصد، تمیز و آماده می‌شوند. این ژل‌ها به مدت 15 الی 30 ثانیه روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و پس از این مدت، کامل با آب شستشو می‌شود. پس از خشک‌شدن سطح دندان‌ها به کمک میکروبراش، جهت اتصال و پیوند بین دندان‌ها و کامپوزیت، از باندینگ استفاده می‌شود و سپس توسط نور آبی به مدت 20 ثانیه آن را سفت‌وسخت می‌کنیم. به عبارتی بعد از سفت‌شدن، عامل اتصال یا باند کامپوزیت به‌صورت لایه‌لایه روی دندان آماده‌سازی شده قرار داده می‌شود و هر لایه به‌صورت جداگانه 20 ثانیه با نور آبی سفت می‌شود.

پس از سفت‌شدن لایه نهایی، سطح کامپوزیت توسط فرزها فرم داده می‌شود و فرم طبیعی دندان به‌صورت برجستگی و فرورفتگی‌ها روی کامپوزیت اجرا می‌شود. با استفاده از دیسک‌ها و نمد و خمیرهای پالیش، سطح کامپوزیت صاف و صیقلی می‌شود. هرچه میزان پالیش کردن و صیقلی کردن کامپوزیت بیشتر باشد، میزان رنگ‌پذیری کمتر می‌شود. بعد از انجام کامپوزیت توسط کاغذهای کاربنی، نیروهای فک بررسی می‌شود که اگر جایی دچار تماس بیش رس بود، فشارهای کامپوزیت شده آن نقاط اصلاح شود که کامپوزیت دچار شکستگی و لب‌پریدگی نشود.

تماس با ما | مرکز دندان پزشکی دکتر سپیده کاظمی زاده

ما در مرکز دندانپزشکی زیبایی در اصفهان، با استفاده از تجربه و تخصص بهترین دکتر کامپوزیت دندان در اصفهان، بهترین و زیباترین لبخند را برای شما طراحی خواهیم کرد. استفاده از بهترین متریال‌های کامپوزیت دندان در اصفهان از مزایای این مرکز می‌باشد که نقش مؤثری را در طول عمر، درخشندگی و زیبایی لبخند شما خواهد داشت.

در صورت نیاز به درمان ونیر کامپوزیت و اصلاح طرح لبخند در اصفهان، با ما در تماس باشید.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست