شکستن کامپوزیت دندان (لب پر شدن کامپوزیت)

چرا کامپوزیت دندان می شکند؟ آیا راحی برای ترمیم آن وجود دارد؟ در این مقاله از سایت دکتر سپیده کاظمی زاده، متخصص برتر دندان پزشکی زیبایی و ترمیمی اصفهان، به این سوال شما عزیزان به طور کامل و جامع پاسخ می دهیم؛ پس با ما همراه باشید…

یکی از مشکلات و عوارضی که ممکن است افراد بعد از انجام کامپوزیت با آن مواجه باشند، شکستن و لب پر شدن کامپوزیت است که دلایل مختلفی می­توان برای این مشکل، ذکر کرد. در این مقاله از سایت دکتر سپیده کاظمی زاده، به بررسی علل شکستن و نحوۀ برطرف‌کردن و پیشگیری از این مشکل، می‌پردازیم.

تماس با ما | شماره واتساپ مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی زاده

دلایل لب پر شدن کامپوزیت دندان

به‌طورکلی باید گفت که کامپوزیت عمر محدودی دارد و در صورت مراقبت صحیح، بین ۵ تا ۷ سال دوام دارد و بهتر است بعدازاین مدت، کامپوزیت جدید یا لمینت سرامیکی، جایگزین شود.
انواع کامپوزیت دندان (بهترین نوع کامپوزیت + مراحل انجام آن)

اینستاگرام دکتر سپیده کاظمی زاده

از علل شکستن کامپوزیت، به موارد زیر می­توان اشاره کرد:

۱) واردشدن فشار بیش از حد

درصورتی‌که از دندان­ها به‌عنوان ابزاری برای باز کردن درب بطری یا شکستن آجیل و آب‌نبات و یا مصرف خوراکی­های سفت‌وسخت مثل ته‌دیگ استفاده شود، می­توان انتظار داشت که به کامپوزیت آسیب وارد گردد.
راهکارهایی برای حفظ سلامت دهان و دندان

۲) نیروهای فک

بعضی از روابط فکین یا اکلوژن، آسیب­رسان هستند؛ مثلاً وقتی روابط فک به‌صورت نوک‌به‌نوک هست، یعنی در حالت معمول نوک دندان­های فک بالا روی لبة دندان­های فک پایین بسته می­شود، در این روابط فکی، احتمال آسیب و شکستن کامپوزیت زیاد است. پس باید در انتخاب کیس مناسب برای درمان کامپوزیت دقت کرد و قبل از ارائة طرح درمان و انجام زیبایی، درنظرگرفتن روابط دو فک، بسیار حائز اهمیت است.

تماس با ما | کانال آپارات مرکز تخصصی دندان دکتر کاظمی زاده در اصفهان

۳) دندان‌قروچه

بسیاری از افراد، دارای عادات نامناسبی نظیر دندان‌قروچه هستند که این مشکل باعث ساییدگی و فرسودگی مینای دندان و شکستن کامپوزیت می­شود. برای جلوگیری از این مشکل، فرد باید قبل از خواب حتماً از نایت گارد یا محافظ شبانة دندان، استفاده کند.

۴) ابتلا به برخی بیماری­ها

برخی داروها و بیماری­ها موجب ضعیف‌شدن مینای دندان و شکستن مینا و کامپوزیت می‌شود.

آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می شود؟

۵) بروز حوادث یا واردشدن تروما

تروما یا آسیب در اثر حوادث یا تصادف، می­تواند باعث واردشدن ضربه و شکستن دندان و کامپوزیت شود.

۶) پوسیدگی دندان

رعایت بهداشت | مطب دکتر سیده کاظمی زاده در اصفهان

درصورتی‌که بهداشت دهان مناسب نباشد و مراحل نصب و قرارگیری کامپوزیت روی دندان، به‌درستی انجام نشود، دندان زیر کامپوزیت دچار پوسیدگی شده، در اثر پوسیده‌شدن دندان، مینای دندان آسیب‌دیده و در نهایت کامپوزیت از دندان جدا می­شود.
آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می‌شود؟

۷) عفونت لثه

رعایت‌نکردن بهداشت دهان و دندان، تجمع جرم، پلاک و باکتری منجر به التهاب و تورم لثه می­شود که این التهاب و عفونت لثه، ارتباط بین دندان و کامپوزیت را ضعیف کرده و در نهایت منجر به شکستن کامپوزیت می­شود.

۸) نصب نادرست و اجرای مراحل ناقص

درصورتی‌که کامپوزیت توسط متخصص زیبایی نصب نشود، مراحل به‌درستی انجام نگردد و کنترل بزاق صحیح مدنظر قرار نگیرد، نتیجة درمان، یک درمان ناقص بادوام پایین خواهد بود.

۹) کیفیت مواد

علاوه بر رعایت اصول و نکات موقع درمان، از مواد باکیفیت هم باید استفاده کرد، مواد بی‌کیفیت و نامرغوب بیشتر دچار شکستن و لب پر شدن می­شوند.

۱۰) عدم رعایت مراقبت­ها

از علت­های مهم دیگر شکستگی کامپوزیت­ها، می­توان به عدم رعایت صحیح مراقبت­های بعد از انجام کامپوزیت اشاره کرد. رعایت‌نکردن اصول بهداشتی، مصرف مواد غذایی سفت‌وسخت، مصرف نوشیدنی­های اسیدی و رنگی، اینها همه می­تواند منجر به یک درمان ضعیف شده که در نهایت می­تواند موجب شکستن و آسیب به کامپوزیت شود.

در صورت شکستگی کامپوزیت دندان چه کاری می­توان انجام داد؟

بهترین کلینیک دندانپزشکی در اصفهان - کلینیک دندان\زشکی زیبایی و ترمیمی دکتر سپیده کاظمی زادهدر ابتدا باید بدانید، درصورتی‌که کامپوزیت دچار شکستگی شد، جای نگرانی ندارد چرا که یکی از محاسن کامپوزیت برخلاف لمینت سرامیکی این است که آن را می­توان تعمیر یا ترمیم کرد.

پس از مراجعه به دندانپزشک جهت بررسی میزان آسیب به کامپوزیت، درصورتی‌که تنها کامپوزیت آسیب‌دیده باشد از مواد کامپوزیتی برای پوشش شکستگی استفاده می­کنیم، درصورتی‌که هم تاج دندان و هم کامپوزیت دچار آسیب شده باشد، ابتدا تاج دندان را ترمیم کرده و سپس روی آن را با کامپوزیت می­پوشانیم.

پیشگیری از شکستن کامپوزیت دندان

پس از انجام کامپوزیت دندان در اصفهان در مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی‌زاده، موارد زیر برای افزایش کیفیت کامپوزیت‌های شما توصیه می‌شود که بهتر است به آن توجه نمایید.
مشکلات و عوارض کامپوزیت دندان

برای جلوگیری و پیشگیری از شکستن کامپوزیت، رعایت یک سری نکات مراقبتی کمک‌کننده است که عبارت‌اند از:

  • رعایت بهداشت دهان و دندان، مثل مسواک‌زدن و نخ دندان کشیدن صحیح و اصولی
  • استفاده از محافظ­های دندانی، برای جلوگیری از دندان‌قروچه‌های شبانه و موقع انجام ورزش­هایی مثل بسکتبال، والیبال و…
  • خودداری از مصرف خوراکی­های سفت‌وسخت و واردشدن فشار به کامپوزیت
  • استفاده از مسواک و خمیردندان‌های مخصوص کامپوزیت
  • از دندان­ها به‌عنوان ابزاری برای باز کردن و شکستن استفاده نکنید.

دندانپزشکی زیبایی اصفهان | مطب دکتر سپیده کاظمی زاده

شما می‌توانید برای انجام درمان‌های زیبایی دندانپزشکی ازجمله لمینت سرامیکی در اصفهان و ونیر کامپوزیت در اصفهان، به مرکز تخصصی دندانپزشکی زیبایی دکتر سپیده کاظمی‌زاده، مراجعه نموده و از خدمات این مرکز استفاده نمایید.

روکش سرامیکی دندان های پوسیده بیمار عزیز از اصفهان

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست